starta druga faza

Ravnatelj bjelovarske bolnice objasnio kako počinju raditi u punom opsegu: Liste čekanja ažurirati po nužnosti i hitnosti

03.05.2020 u 14:21

Bionic
Reading

Bjelovarska bolnica od ponedjeljka počinje raditi u punom opsegu, a na tiskovnoj konferenciji u nedjelju ravnatelj te ustanove Ali Allouch naglasio je da će se postojeće liste čekanja ažurirati po nužnosti i hitnosti te da je prioritet riješiti zaostatke i vratiti bolnicu u puni pogon

"Uspješno smo prebrodili prvu fazu u kojoj nismo imali ni jednog oboljelog zdravstvenog djelatnika i obranili zdravstveni sustav od virusa. Sada kreće druga faza u koju ulazimo postupno i u suradnji s primarnom zdravstvenom zaštitom. S našim pacijentima bit ćemo u kontaktu putem telefona i mail-a", pojasnio je ravnatelj Allouch.

Napomenuo je i da će bolnica kontaktirati pacijente koji su imali zakazane preglede.

"Svaki odjel bolnice svakoga dan na portu bolnice slat će broj pacijenata koji će doći i koji će s porte biti usmjereni točno gdje trebaju ići. Pacijenti će biti obaviješteni kojeg datuma i u koliko sati da se jave na portu”, istaknuo je ravnatelj Allouch.

Upozorio je da svi i dalje moraju biti vrlo oprezni i odgovorni kako se ne bi morali vratiti u fazu prije popuštanja mjera u zdravstvenom sustavu.