SUTRA POPUŠTANJE MJERA

Bjelovar: U županiji posljednjih 11 dana nema novih zaraženih

26.04.2020 u 13:19

Bionic
Reading

U posljednjih 11 danas na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije zabilježena ni jedna nova osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je šest osoba i svi nalazi su negativni, priopćili su u nedjelju iz Stožera uz obavijest da je od početka zaraze koronavirusom bilo potvrđeno deset oboljelih od kojih je u međuvremenu šest ozdravilo. Smanjuje se i broj osoba koje su u samoizolaciji pa ih je tako sada 362.

Iz Stožera ističu i kako je do sada izvršena kontrola u 21 domu za starije i nemoćne na području županije, te da do sada nije bilo proboja virusa u domove za starije i nemoćne, kao ni u zdravstvene ustanove. Nijedan zdravstveni djelatnik nije zaražen koronavirusom, napominju iz Stožera.

Kako sutra kreće prva faza popuštanja mjera, građani su pozvani da se pridržavaju protuepidemijskih mjera.

'Sa sutrašnjim danom kreće prva faza popuštanja mjera koja se tiče, između ostalog, rada svih trgovina, osim unutar trgovačkih centara te kreću s radom sve uslužne djelatnosti osim onih koje podrazumijevaju bliski kontakt s klijentima. Ponovno se uvode gradske i prigradske prijevozničke linije, a otvaraju se i kulturne ustanove. Molimo građane da se unatoč popuštanju mjera i dalje ponašaju odgovorno kako ne bi ugrozili ove dobre brojke vezane uz širenje pandemije koronavirusom', poručili su iz Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Upravo dobra epidemiološka situacija, istaknuto je, dovela je do popuštanja mjera i zadržimo je svi zajedno takvom i očuvajmo svoje zdravlje i zdravlje šire zajednice.