UTRŽIO 160.000 KUNA

Raspisana tjeralica za prevarantom iz Dubice

30.12.2009 u 11:31

Bionic
Reading

Policija je raspisala tjeralicu za 39-godišnjim muškarcem iz Hrvatske Dubice kojeg nekoliko policijskih postaja u Hrvatskoj sumnjiči za prijevare, a jučer su to učinili i djelatnici splitsko-dalmatinske Policijske uprave, koji tvrde da je muškarac stekao korist od 160.000 kuna, rečeno je danas u splitskoj policiji

SPLIT - Neslužbeno se doznaje da je riječ o Predragu Januzoviću, za kojega se osnovano sumnja da je u travnju 2009. godine počinio prijevaru u gospodarskom poslovanju. Policija je priopćila kako su prevarena poduzeća trgovačkog društva iz Dicma i trgovačkog društva iz Splita.

Osumnjičenik si je pribavio 160.461 kunu, i to tako što je izdavao nenaplative bjanko zadužnice na iznos od 100.000 kuna i tako u zabludu doveo ovlaštene osobe u oštećenim poduzećima koje su mu isporučile robu misleći da će roba biti uredno plaćena, no on nije imao novca na računu, potvrdila je policijska glasnogovornica. Posebno izvješće splitska je policija poslala mjerodavnome državnom odvjetništvu.

Osim u Splitu i Dicmu, Predraga Januzovića policija u Slavonskome Brodu i u Ivanić Gradu sumnjiči za prijevare, a još u studenome prošle godine Općinski sud u Sisku zbog istih je kaznenih djela za njim raspisao tjeralicu.