nakon silnih problema

Raspisan natječaj za ravnatelja KBC Sestre milosrdnice

21.05.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Na internet stranici KBC-a Sestre milosrdnice u petak je objavljena odluka o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja te ustanove, koji se bira na razdoblje od četiri godine.

Natječaj za novog ravnatelja raspisan je nakon niza sukoba u toj bolnici, u kojima je dosadašnja predstojnica Zavoda za radiologiju Dijana Zadravec optužila neke liječnike za sudjelovanje u kriminalnim radnjama i rad u privatnim klinikama čiji su vlasnici.

Istodobno, KBC je napustilo više radiologa, ustvrdivši da je za to odgovorna Zadravec, zbog čega je došlo u pitanje normalno funkcioniranje bolnice, a 17 djelatnika Klinike za tumore podnijelo je tužbu za mobing protiv Zadravec.

V. d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk u srijedu je razriješio Zadravec ocijenivši da je njezino vođenje Zavoda rezultiralo ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima i velikim odljevom kadrova. Pritom je sam preuzeo vođenje Zavoda do izbora novog predstojnika.

Vatavuk je također naveo kako je najnovije izvješće interne revizije, koju je zatražio njegov prethodnik na mjestu v. d. ravnatelja, pokazalo da nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju bolnice.

Nakon smjene Zadravec je ustvrdila da je "koruptivna hobotnica privremeno pobijedila" i u medijima iznijela nove optužbe protiv vodstva i više liječnika iz KBC-a. 

Predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić najavio je tužbu protiv Zadravec zbog klevete, jer ga je optužila da je dio kriminalne skupine i suvlasnik u privatnim klinikama.