odluka v.d. ravnatelja

Nakon smjene zbog narušenih međuljudskih odnosa, Dijana Zadravec poručila: Koruptivna hobotnica privremeno je pobijedila

19.05.2021 u 14:39

Bionic
Reading

Prof. dr. Dijana Zadravec od danas više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice. To je odlučio v.d. ravnatelja te, druge po veličini bolničke ustanove u Hrvatskoj, prof. dr. Zoran Vatavuk, piše Jutarnji list

'Vođenje tog zavoda od strane prof. Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima', izjavio je v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk i dodao da je tijekom proteklih dana obavio veliki broj pojedinačnih i skupnih razgovora sa zaposlenicima, posebno s onima čiji je rad apostrofiran proteklih dana, prenosi Jutarnji list.

Zadravec je za N1 televiziju komentirala svoju smjenu te je kratko poručila kako je 'koruptivna hobotnica privremeno pobijedila'.

Vatavuk je, osim razgovora sa zaposlenicima, dobio je i izvješća Povjerenstva za unutarnji nadzor, mišljenje Glavnog radničkog vijeća, te čuo razmišljanja Stručnog povjerenstva bolnice, a do imenovanja novog predstojnika, sam Vatavuk će voditi Zavod za dijagnostičku i interventnu radiologiju.

Klinički zavod za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice našao se u središtu pozornosti zbog odljeva radiologa i organizacijskih problema te sukoba dijela zaposlenih sa predstojnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec. Radiolozi koji su proteklih godina napustili Kliniku ističu kako je njihov odlazak posljedica lošeg vodstva, odnosno loših radnih uvjeta, za što odgovornom smatraju upravo Zadravec te poručuju kako s njihovim odlaskom nema veze 'neadekvatna oprema i loš odnos s kirurzima i onkolozima', kako je to tvrdila sad već bivša predstojnica Klinike.

'Od 2016. godine Kliniku za tumore napustilo je sedam radiologa. Razlog odlaska isključivo su loši radni uvjeti za koje je direktno i indirektno odgovorna predstojnica Zavoda za radiologiju', naveli su prije tjedan dana bivši djelatnici u pismu v.d. ravnatelju Mariju Zovaku, predsjedniku Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada Davoru Vagiću i predsjedniku Upravnog vijeća KBC-a Tomislavu Dulibiću.

  • +9
Dijana Zadravec u međimurskom Brezju Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zadravec je cijelo vrijeme tvrdila kako je za odlaske radiologa kriva, među ostalim, neadekvatna oprema te je prijavila nekoliko radiologa s Klinike zbog navodnih malverzacija. Za prijavu zbog mobinga protiv nje rekla je kako je riječ o orkestriranom napadu manje skupine koja ima interese u velikim poliklinikama.

'Ja sam zatražila za radiološke tehnologe koji rade te pretrage dodatne edukacije, a mislim da ih je najviše ‘zapeklo’ što sam zatražila transparentno vođenje liste čekanja za naručivanje onkoloških pacijenata na MR. Mislim da se tu gube njihovi mali interesi i privilegije koje su imali', rekla je Zadravec prošli tjedan.