pregovori

Raskol u DP-u ili svađa u koaliciji? Radić: Neće nam HDZ određivati...

23.05.2024 u 12:33

Bionic
Reading

Je li došlo do raskola u vrhu Domovinskog pokreta ili im se koalicijski partner HDZ miješa u kadrovsku politiku? Prema pisanju domaćih medija, vrije u vrhu DP-a, ali nije točno poznat uzrok

Dnevnik 24sata piše da je došlo do sukoba u vrhu DP-a, odnosno između predsjednika stranke Ivana Penave i njegova zamjenika Marija Radića, iz kojeg je Penava izašao kao pobjednik te će on biti koordinator DP-a na sastancima s HDZ-om. Informaciju da će Penava biti koordinator medij je dobio iz HDZ-a, a potom su im iz vrha DP-a to potvrdili i rekli da nije bilo ni planirano da to bude Radić.

Tragom te priče, Jutarnji list je kontaktirao s Radićem, a on im je dao ljutitu izjavu u kojoj je opleo po koalicijskom partneru.

  • +6
Mario Radić Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

'Neće HDZ određivati tko će u ime Domovinskog pokreta biti glavni koordinator i tko će voditi pregovore na sastancima vladajuće koalicije. Kraljevstvo kraljevstvu ne propisuje zakone! Jasno je da bi HDZ volio da ja ne budem glavni pregovarač DP-a s obzirom na to da imam puno pregovaračkog iskustva i vještina, ali ništa od tog pokušaja - kao što sam već ranije najavio, ja ću voditi razgovore s našim koalicijskim partnerima', rekao je Radić za Jutarnji list, a Penava se nije javljao na pozive.

sve osim nogometa