kako će glasati o opozivu?

Radin: Ne znam ima li Dalić putra na glavi

05.03.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kazao je u ponedjeljak kako ne zna ima li ili nema potpredsjendica Vlade i ministrice gospodarstva Martina Dalić "putra na glavi," te da se to mora dokazati kao i da će shodno tome glasovati (o njezinom povjerenju).

Radin je gostujući u programu N1 televizije naglasio kako "mi svaki tjedan imamo jednu aferu i nekoga bismo smijenili, i nakon toga ne znamo što ćemo dalje." "Ako se dokaže da se Dalić ili bilo tko drugi okoristio, etička ljestvica bi trebala biti jako visoko, pogotovo ako se radi o Agrokoru", istaknuo je. 

Upitan kako je dio javnosti mišljenja  da nisu dane sve važne informacije oko Agrokora odgovorio je da misli da nisu dati svi odgovori. Niti ja znam sve odgovore, dodao je.

"(Ante) Ramljaka nisam vidio nikada životu, (Fabrisa) Peruška jesam jer su nam ih predstavili. Stekao sam dojam da se radi od ozbiljnim ljudima, imam velika očekivanja", rekao je.

Što se tiće Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima koje je prije nekoliko dana donijelo preporuke i smjernice kako se odnositi prema simbolima totalitarnih režima Radin je naglasio kako o pozdravu "Za dom spremni" nije zadovoljan jer se tu radi o fašističkom odnosno ustaškom pozdravu.

Istaknuo je kako će pročitati dokument do kraja, te dodao kako to što se "Za dom spremni" može koristiti u iznimnim situacijama, smatra da je riječ o "čudnoj ali analognoj odluci".

  • +13
Furio Radin Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Paralelu je povukao s odlukom talijanskog vrhovnog suda, koji se bavi samo sustavnom tematikom i svojim presudama stvara normative, po kojem je Musolinijev "rimski pozdrav" neustavan, ali se može koristiti za celebrativne slučajeve.

"Ali, apriori se ne slažem s tim", rekao je Radin komentirajući za N1 televiziju odluku Vijeća.