ŽESTOKA RASPRAVA

Bačić rekao da ne razumije SDP, evo koji mu je odgovor stigao na Twitteru

02.03.2018 u 20:44

Bionic
Reading

Nakon što je ujedinjena oporba oborila rekord u dužini rasprave, ali i odlučila krenut u opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, u razgovoru za Novu TV odgovorio im je šef HDZ-ovog kluba zastupnika Branko Bačić

Komentirajući rekordnu raspravu o izmjenama Poslovnika, Bačić je rekao da se promjenama ne zatvaraju usta oporbi. 'Dapače, svi instrumenti koji su na raspolaganju i dalje će biti na raspolaganju. Dodao bih da smo uveli dva nova instituta koja idu u prilog oporbi.To je javno sučeljavanje sa članovima Vlade, s direktorima javnih poduzeća, s kim god poželite na odboru. Primjerice da se za bilo koji predmet pozove, koji je u tom trenutku interesantan javnosti, da se pozovu dužnosnici Vlade, dužnosnici javnih poduzeća. S druge strane, prvi put se institucionalizira, u jedan sat, iznošenje stavova pojedinih klubova, što dosad nije bio slučaj', kazao je Bačić u razgovoru za Novu TV.

Bačić je komentirao i zahtjev za opozivom potpredsjednice Vlade Martine Dalić, za koju je uvjeren da će imati podršku 78 ruku vladajućih. 'Moram reći da ne razumijem SDP. SDP nam prije dva dana šalje poruku da su spremni s nama na suradnju oko konsolidiranja, restrukturiranja i potpisivanja nagodbe u Agrokoru, a onda vrlo brzo dolaze pod skute Mosta. Ne znam više tko je lider oporbe, da li je to Nikola Grmoja ili Davor Bernardić. Vidite i sami da je incijativu potpuno preuzeo Most kad je u pitanju oporba', poručio je Bačić.

No, na tu njegovu izjavu brzo mu je stigao SDP-ov odgovor na Twitteru. 'Ne razumijemo ni mi gospodina Bačića. Koju on to ima političku karijeru? Za njega je politički uspjeh kada ga netko želi pod skute poput Sanadera!', poručili su iz SDP-a.

  • +7
Saborski zastupnici o izmjenama poslovnika raspravljali cijelu noć Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek