dopuna plana restrukturiranja

Radiju 101 produljen rok za predstečaj, dug gotovo devet milijuna kuna

03.11.2021 u 10:19

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu produljio je rok za pokretanje predstečajnog postupka Radija 101 do početka prosinca kako bi se dopunio plan restrukturiranja te tvrtke s prijavljenih 8,9 milijuna kuna obveza prema kreditorima

Radio 101 kojem je vlasnik Thomas Alexander Thimme sredinom listopada zatražio je produljenje roka navodeći da plan restrukturiranja tvrtke namjerava dopuniti uz planirano vraćanje koncesije za emitiranje radijskog programa.

Odnosno, kako se navodi, radijski program trebao bi se bazirati na zamjenskoj digitalnoj koncesiji za koju bi natječaj tek trebao biti objavljen.

U dokumentaciji za pokretanje predstečaja navedene su i obaveze Radija 101 prema kreditorima - najviše, čak 7.3 milijuna kuna, prema tvrtki Impossibile Egressus kojoj je na čelu i vlasnik nekad popularne ‘’stojedinice’’ Thomas Alexander Thimme, a on je i osobno naveden kao kreditor koji potražuje oko 33.000 kuna. Kao kreditori navedeni su berlinski Power radio i zagrebački My power station, prijavljen na istoj adresi kao i Radio 101, s nešto više od 1,5 milijuna kuna nepodmirenih obaveza.

Radio 101 iz Zagreba prestao je emitirati nakon 37 godina postojanja 31. svibnja u ponoć, nakon što mu koncesija nije bila produljena zbog nepotpune dokumentacije.

Zaposlenici "Stojedinice" tada su bezuspješno zatražili izdavanje privremene koncesije, a u novom postupku dodjele koncesija za 101 MHz bila je dodijeljena Top Radiju.