ONLINE 'PODUZETNIK'

Putem interneta naručio 50 grama amfetamina, policija ga na Korčuli uhitila prilikom podizanja pošiljke na pošti

27.02.2019 u 11:55

Bionic
Reading

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Korčula proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama

Sumnjiči se da je, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, putem ilegalnih internetskih stranica tzv. dark weba od, za sada nepoznate osobe s područja Njemačke, kupio 50 g droge amfetamin i dogovorio da mu se na područje Dubrovnika dostavi preporučenom pošiljkom putem pošte, a zatečen je prilikom pokušaja preuzimanja pošiljke jučer, 26. velječe na području Korčule. Droga je bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s područja Korčule.

Pretragom stana kojeg koristi osumnjičeni pronađena je manja količina marihuane, ecstasia i metadona i jedan pištoljski metak.

Osumnjičeni 42-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a protiv njega slijede i prekršajne prijave sukladno Zakonu o suzbijanju droga i Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.