FILMSKA POTJERA

Pijan u Zagrebu bježao policiji, prošao kroz šest crvenih na semaforima, vozio u suprotnom smjeru; evo kako ga je policija kaznila

26.02.2019 u 11:58

Bionic
Reading

PU zagrebačka obavještava da se tijekom vikenda u Zagrebu odvijala prava filmska potjera. Nakon što je policija pokušala zaustaviti vozilo u sklopu kontrole prometa, vozač je pobjegao i počinio još niz prometnih prekršaja.

Tijekom noći sa subote na nedjelju u Zagrebu se odvijala prava filmska potjera. Kako javlja Policijska uprava zagrebačka u subotu, 23. veljače 2019. godine oko 2.20 sati, dok su policijski službenici pojačano postupali po prometu u sklopu akcija 'Alkohol i droge' i 'Brzina', na raskrižju Ulice kneza Branimira i Mandlove ulice zaustavili su osobni automobil marke Ford Focus koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak iz Koprivnice.

Nadzorom prometa, kao i obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da, pod zabranom upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (0,82 g/kg). Tijekom postupanja, unatoč tome što je zaustavljen od strane policije, 34-godišnjak je u jednom trenutku nastavio upravljanje automobilom krećući se Mandlovom ulicom u smjeru sjevera.

Na znakove policijskih službenika, nije se zaustavio već se nastavio kretati suprotnim smjerom kroz Ulicu Dubrava, prošao na više upaljenih crvenih svjetala na semaforu i to na ukupno 6 raskrižja (raskrižjima Avenije Dubrave i Grižanske, Avenije Dubrave i Ulice Klin, Zagrebačke i Kneza Branimira, Zagrebačke i Ulice kaktusa, Ulice Ljudevita Posavskog kod trgovačkog centra te kod raskrižja Ljudevita Posavskog sa Slavonskom avenijom i Ulicom Mije Haleuša.

  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

U bijegu pred policijskim službenicima, osumnjičeni 34-godišnjak je počinio još nekoliko prekršaja u stjecaju (prijelaz preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku, vožnja u suprotnom smjeru, naglo usporavanje – kočenje i drugo). Oko 2.35 sati na Čulinečkoj su ga cesti policijski službenici zaustavili, a budući je prlikom dovođenja u policijsku postaju pokušao pobjeći, svladan je uz uporabu sredstava prisile. Osumnjičenom je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđen, a nakon toga je smješten u posebne prostorije na otrežnjenje. Nakon prekršajne obrade prepraćen je na Prekršajni sud u Zagrebu.

Zbog počinjenih prekršaja sudac ga je kaznio ukupnom novčanom kaznom u iznosu većem od 23.000 kuna, kao i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

AKO STE PROPUSTILI:

PROMETNA U SPLITU

U Vukovarskoj ulici pokupio parkirana vozila, skrenuo na suprotni trak i na kraju završio u jarku

Pogledaj galeriju