PREDIZBORNI SKUP U PULI

Pupovac najavio borbu za regionalnu ravnopravnost

11.05.2009 u 23:04

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na večerašnjem je predizbornom skupu te stranke za pulsko Gradsko vijeće ocijenio kako je politika SDSS-a politika demokratske Hrvatske i upravo zato ta stranka traži regionalnu ravnopravnost i regionalnu afirmaciju područja koja trebaju biti izjednačena neovisno o tome koliko birača žive na nekom području

PULA - "Ako država nema takve interese onda se naša stranka mora izboriti za to da država počne brinuti i za takva područja", kazao je Pupovac koji je pozvao pripadnike srpske nacionalne zajednice da u nedjelju svoj glas daju kandidatu IDS-a i HNS-a Ivanu Jakovčiću za istarskog župana odnosno kandidatu koalicije IDS-SDP-a Borisu Miletiću za pulskog gradonačelnika.

Nositeljica liste SDSS-a za gradsko vijeće grada Pule Mirjana Galo poručila je kako pripadnici srpske nacionalne zajednice ne traže ono što im ne pripada već samo poštivanje Ustava Republike Hrvatske o pravima nacionalnih manjina.

"Želimo i mi doprinijeti razvoju grada Pule ali i cijele Istarske županije. Upravo zato zalagat ćemo se za daljnji razvoj tolerancije i suživota u našoj multikulturalnoj i multietničkoj zajednici ali i za suradnju sa svim drugim nacionalnim manjinama i svim građanima u očuvanju tih vrijednosti",

izjavila je Galo. Dodala je kako će se SDSS posebno zalagati da srpska nacionalna zajednica ima svoju biblioteku te klub mladih i odraslih u kojem će se promicati običaje, kulturu i druga obilježja srpske nacionalne zajednice.