PRIMANJE SNV-A

Pupovac: Kada bi se mjerili po Petru Preradoviću ne bi mržnja prema Srbima bila mjera hrvatske slobode

06.01.2018 u 13:19

Bionic
Reading

Srpsko narodno vijeće (SNV) i ove godine organiziralo je primanje u povodu proslave pravoslavnog Božića, a primanju u hotelu Westin prisustvovali su brojni predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac im je zahvalio i kazao da su se okupili u vjeri da mogu iznaći snage i ostvariti ideje koje će od našeg društva napraviti ono što svi građani žele - prosperitetno i pravedno te društvo koje od prošlosti ne nosi ništa što ne treba, a uzima od prošlosti sve ono što je najbolji.

'Kad bismo se mjerili po Petru Preradoviću, mržnja se ne bi oglašavala nigdje, a najmanje u knjigama i školskim učionicama. Za Ilirski pokret čiji je bio jedan od prvaka i za njegove ideje bilo bi mjesta svugdje dok za neke druge, posebno za ustaški pokret Milu Budaka i njihove ideje ne bi bilo mjesta nigdje. Kad bismo se mjerili prema Preradoviću, ne bi mržnja prema Srbima bila mjera hrvatske slobode', kazao je Pupovac.

 

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je moderno suvremeno hrvatsko društvo uključivo u kojem se Hrvati i nacionalne manjine dobro osjećaju.

'Kada smo razmišljali o parlamentarnoj većini, rekao sam da je moje duboko opredjeljenje da pripadnici nacionalnih manjina moraju biti dio većine. Samo na taj način možemo zajednički rješavati pitanja važna za naše manjine, za njihova prava koja imaju po Ustavu.

Možemo biti ponosni da smo zemlja koja daje velika prava manjinama i to je korisno, uzor smo mnogima, ali ih je malo to doseglo', naveo je Plenković dodavši da je dvadeset godina nakon mirne reintergracije postignuto smo puno što nije bilo lako nakon Miloševićeve agresije.

  • +28
Srpsko narodno vijeće organiziralo prijem povodom proslave pravoslavnog Božića Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik,  kazao je da nema veće sreće nego kada se vole ljudi i dodao da on voli ljude.

Hvala vam za sve ove godine tijekom kojih zajedno gradimo metropolu u kojoj ima mjesta za sve. Izgradili smo Zagreb po mjeri čovjeka, neka kolege iz europskih metropola dođu učiti kako se živi zajedno. Zagreb je najmultikulturalnija metropola, to je moj najveći projekt', kazao je Bandić.