u saboru

Pupovac dijelio lekcije o patriotizmu i progovorio o 'svetoj čizmi na Ustavu; obračunao se i s Vrkljanom: 'Vi o odluci Ustavnog suda govorite kao piljarica na Dolcu'

23.07.2020 u 17:03

Bionic
Reading

U Domovinskom pokretu problematizirali su ponovno koaliciju HDZ-a i SDSS-a te poziciju Borisa Miloševića kao potpredsjednika Vlade, u čiju je obranu stao Milorad Pupovac (Klub SDSS-a) pozvavši zastupnike da ga ostave na miru

„Iza Borisa Miloševića nisu ostale nikakve zastare, niti poslovne niti ratne.. ..molim da tog malog čovjeka oni koji su jednom posrnuli u životu, neki lakše a neki teže, ostave na miru da radi posao koji će mu biti povjeren”, kazao je Pupovac.

"Svatko onaj tko nas želi učiti ratnom patriotizmu ili tobožnjem domovinskom patriotizmu, ako zaboravi ustavni patriotizam, zaboravio je temelj svake pa i ove zemlje. Tko god prije tog ustavnog patriotizma stavi nešto drugo, stavio je čizmu na Ustav, na ovaj dom i ovu zemlju", rekao je.

Pupovac je Vrkljanu poručio i da je nedopustivo govoriti o odluci Ustavnog suda i Ustavnom zakonu na način na koji govori „piljarica na Dolcu”. Onima koji govore o trgovačkoj koaliciji Pupovac je pak poručio da iza SDSS-a ne stoji nijedan trgovački lanac, te je osudio vrijeđanje zastupnika nacionalnih manjina.

  • +18
Prva sjednica Hrvatskog sabora Izvor: Cropix / Autor: Goran Mhekek / CROPIX