financiranje medija

Puljak: Odbio sam ucjene Slobodne Dalmacije

13.12.2023 u 11:22

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je u srijedu da je smjena ministra gospodarstva Davora Filipovića i njegova savjetnika Jurice Lovrinčevića pokazala kako HDZ financira medije i ustvrdio da je on odbio ucjene Slobodne Dalmacije, o čemu je spreman svjedočiti

"Jučerašnja smjena Filipovića i njegova savjetnika pokazala je na koji način HDZ utječe na medije i kako ih financira, prvo daju mediju sredstva, a onda traže dio natrag, a dio ostavljaju da bi se promoviralo HDZ", rekao je Puljak novinarima uoči početka sjednice Gradskog vijeća.

Mi smo odbili ucjene lokalnog medija, a radi se o Slobodnoj Dalmaciji, pa smo podvrgnuti svakodnevnom bombardiranju negativnim vijestima o našem radu, kaže Puljak.

Ustvrdio je da Slobodna Dalmacija piše isključivo negativne vijesti o njemu i suradnicima, bez obzira rade li dobro ili loše.

S obzirom da je najavljeno osnivanje saborskog istražnog povjerenstva u vezi smjene Filipovića, Puljak je poručio da je osobno spreman svjedočiti pred tim povjerenstvom o ucjenama iz Slobodne Dalmacije.

Također je najavio da će se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća naći prijedlog izmjene GUP-a.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'