sukob zbog policije

Puljak: Od Božinovića nema smisla tražiti ni ispriku ni ostavku

11.04.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Ministar Davor Božinović jučer je zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića pozvao da podnese ostavku, a danas mu je stigao odgovor i čelnog čovjeka Splita Ivice Puljka

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak reagirao je na jučerašnje izjave ministra Davora Božinovića, istaknuvši da bi od njega sada trebao tražiti duboku ispriku zamjeniku Bojanu Ivoševiću, 'koji izlaže život za uvođenje reda u Splitu, dok neki njegovi policajci u Splitu počiniteljima sačekuše prijateljski javljaju da pobjegnu s lica mjesta, prije negoli dođe službena policijska patrola.'

'Ali ima li smisla od Davora Božinovića tražiti ispriku? A nema ni ostavku, jer je u tehničkom mandatu. Što u ovoj državi treba tražiti da svi do jednog u policiji budu u zaštiti službene osobe i običnog građanina, a ne kriminalnog miljea? Postavili smo danas tek dio pitanja, a dobili uvredu ministra i izrugujuću objavu policije.

Idemo ispočetka: Od policije očekujemo internu istragu tko štiti kriminalce u Splitu, a ne službenu osobu? Molimo njihov novi odgovor. Bilo bi dobro da dođe od samog ravnatelja policije. Od tehničkog ministra ne očekujemo ništa. On je svoj odgovor dužan dati hrvatskoj javnosti, a ne više nama', napisao je Puljak na Facebooku.

Sam Bojan Ivošević reagirao je pak na priopćenje splitske policije.

'Jli to policija priznala da je policajac prijateljski fušao za pomagača u sačekuši!? Stvarno ne znam jeli vaš posao da dođete po prijavi kako biste utvrdili činjenice i brinuli o zakonima ili da počiniteljima javite da se smire prije dolaska vaše službene ekipe, kako ona ne bi zatekla ono radi čega je pozvana?', napisao je Ivošević, reagirajući na odgovor policije na optužbe koje je jučer iznio.

'PU SD očitovala se besmislenim priopćenjem u kojem, uz to što priznaju kontakt policijskog službenika prema napadačima nakon mog poziva na 192, postoji više nelogičnosti, pa krenimo redom s neodgovorenim pitanjima', napisao je Ivošević, te u objavi na Facebooku postavio niz pitanja.

Podsjetimo, Puljak je jučer ustvrdio da su splitski policajci priredili Ivoševiću sačekušu u dosluhu s kriminalcima, na što je reagirao i Božinović. 'O konkretnim stvarima očitovat će se splitska policija. Međutim, uvijek kada gospodi koja vodi Grad Split nešto propadne, a propao im je jučerašnji obilazak Žnjana i Dračevca, projekata koje je pripremio bivši gradonačelnik Andro Krstulović i financirala Vlada, a oni su ga predstavili jučer Milanoviću, koji s tim ima veza kao ja sa sibirskim tigrovima, onda ne po prvi puta prozivaju hrvatsku policiju', rekao je jučer Božinović.

Pritom je pozvao da to ne čine, 'pogotovo kad to dolazi od Ivoševića koji je višestruko imao problema s javnim redom i mirom i koji ima optužnicu zbog nasilja prema novinarki'.

Ministar se zapitao kome Ivošević može postavljati standarde ponašanja u javnom prostoru.'Ja ga upućujem da iz primjera načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića kako postupaju osobe koje su na javnim dužnostima kad osjete da imaju moralnu odgovornost i podnesu ostavku, što je učinio Marendić, iako pravno nije ni za što odgovoran u tom slučaju', kazao je referirajući se na načelnikovu ostavku nakon što se otkrilo da je njegov sin sudjelovao u tučnjavi.