optužio ih ivošević

Splitska policija odbacuje tvrdnje o povezanost s krim miljeom

10.04.2024 u 16:59

Bionic
Reading

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u srijedu je odbacila tvrdnje splitskog gradonačelnika Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića koji su na konferenciji za medije ustvrdili da je splitska policija u dosluhu s krim miljeom.

Puljak i Ivošević su u srijedu na konferenciji za medije rekli da imaju ozbiljne indicije po kojima su pojedini policajci u dosluhu s kriminalnim miljeom, a vezano uz Ivoševićev spor s investitorom oko rezanja stabla u naselju Gripe zbog čega je čelni čovjek grada pozvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da poduzme potrebne korake.

U splitskoj policiji ističu da su postupali samoinicijativno, temeljem iskaza zamjenika gradonačelnika i bez da su druga tijela to zatražila.​ "U provedenom postupku nije utvrđen niti jedan dokaz da je policijski službenik imao prethodne informacije o ovom događaju, niti da je na bilo koji način sudjelovao u događaju​", navode u policiji.

Dodaju da je izuzetno važno javnost obavijestiti o činjenici da policijski službenik nije nazvao počinitelja kaznenog djela, već osobu za koju je pretpostavljao da se nalazi u njegovom društvu, koju poznaje od ranije i to isključivo kako bi pokušao smiriti sukob.

"U cilju utvrđivanja svih činjenica utvrđena je lokacija osoba, obavljeni su razgovori s policijskim službenikom i osobom koju je kontaktirao i nije utvrđena nikakva povezanost policijskog službenika s navedenim događajem niti da je za isti znao prije", kažu u policiji, dodajući da je policajac sve doznao "putem uobičajenih kanala komuniciranja policije".

Sve prikupljene informacije i činjenice, dodaju, dostavljene su Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i uredu načelnika policijske uprave 16. veljače 2024. godine.

Policija: Bez argumenata javno iznesene netočne optužbe

​"Zamjenik gradonačelnika u posjedu je upravo te dokumentacije koja je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu Split i ne radi se o novima saznanjima, niti spoznajama jer je već u veljači sve dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, koje nije naložilo poduzimanje dodatnih radnji.

Potrebno je na kraju još jednom podsjetiti javnost da je policija u odnosu na događaj od 2. veljače 2024. godine u kojem je oštećen zamjenik gradonačelnika Grada Splita u roku od 24 sata dovršila istraživanje​ te je muškarac uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku​", stoji u policijskom priopćenju.

Navode kako je zabrinjavajuće da su danas bez argumenata javno iznesene netočne optužbe u kojima je imenom i prezimenom prozvan policijski službenik, a za kojeg je utvrđeno da svojim ponašanjem nije ostvario obilježja kaznenog djela niti disciplinske odgovornosti. ​Dodaju i da su pritom izneseni podaci o prekršajnoj i kaznenoj evidenciji koji su zaštićeni osobni podaci, a koji su dostavljeni tužiteljstvu radi provođenja postupka.

Ivošević je početkom veljače policiji prijavio da su ga pred njegovom zgradom napala dvojica nepoznatih muškarca od kojih mu je jedan fizički zaprijetio, a nakon što je u Glagoljaškoj ulici na Gripama svojim tijelom spriječio radnike da prepile stablo.

Policija je odbacila tu kaznenu prijavu, kao i prijavu protiv investitora Ante Bešlića za kojeg tvrdi da je izvođače ilegalnih radova u Glagoljaškoj ulici, a sumnjiči ga i za organizaciju tzv. sačekuše ispred njegove zgrade.