POD POVEĆALOM JAVNOSTI

Prvi komentari na slučaj Sanader: Što sada mogu napraviti Sloković i Prodanović?

04.04.2019 u 16:59

Bionic
Reading

Odvjetnik i bivši državni odvjetnik Berislav Živković komentirao je povećanje kazne bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu. Ne vjeruje da su suci podlegli pritiscima javnosti. 'Suci Vrhovnog suda su iskusni suci koji su cijelu karijeru proveli u kaznenom pravosuđu. Svaka presuda je pod povećalom javnosti jer nikada ne znate tko će putem medija ukazivati na sporne situacije', rekao je Živković za N1

'Vjerujem sucima Vrhovnog suda, mnoge od njih osbono poznam. Neki od njih su bili mladi suci kad sam bio mladi zamjenik u Općinskom državnom odvjetništvu. Znam da su bili dobri suci, ne vjerujem da bi na kraju karijere podlegli pritisku javnosti ili očekivanju javnosti', poručio je Živković, gostujući u emisiji Newsroom.

Živković je komentirao moguće pravne postupke Sanaderovih odvjetnika Čede Prodanovića i Jadranke Sloković.

'Ovo je pravomoćna presuda, vrlo vjerojatno će odvjetnici podnijeti žalbu Ustavnom sudu zbog povrede ustavnih prava. Kolega Prodanović je prije par dana govorio o krunskom svjedoku i da smatra da nešto nije bilo u redu', rekao je, dodavši da žalbe ne mogu odgoditi Sanaderovo sprovođenje u Remetinec.