reakcija đorđa ostojića

Prozvani daruvarski paroh tvrdi: U Hrvatskoj ne boravim već mjesec dana pa nisam ni mogao držati mise

16.04.2020 u 14:49

Bionic
Reading

Na konferenciji za novinare Nacionalnog kriznog stožera u četvrtak u novinarskom je pitanju konstatirano da je daruvarski paroh Đorđe Ostojić održavao mise, na što je ministar Davor Božinović rekao kako je čuo za taj slučaj te najavio da će nadležna inspekcija i policijske uprave izvršiti uvid u ono što se stvarno dogodilo. Paroh Ostojić, međutim, ističe da je posrijedi neistina

Paroh Ostojić u demantiju poslanom tportalu ističe sljedeće:

'Prvo pitanje je bilo potkrijepljeno novinarkinom tvrdnjom da sam ja, daruvarski svećenik Pravoslavne crkve, Đorđe Ostojić prije nekoliko dana održavao mise u crkvi Svetih otaca u Daruvaru, što nikako ne može biti potkrijepljeno činjeničnim stanjem, budući da u Daruvaru, a niti u Hrvatskoj ne boravim posljednjih mjesec dana, stoga je tvrdnja da sam održavao mise potpuno netočna.

Drugo pitanje je bilo potkrijepljeno tvrdnjom da sam najavio održavanje misa za pravoslavni Uskrs, koji se slavi 19. travnja ove godine. Bogosluženja za Uskrs u Daruvaru jesam najavio putem obavijesti u kojoj je jasno navedeno da će se ista održavati pridržavajući se odredbi o okupljanju, kao što je svima poznato, bogosluženja su dozvoljena bez okupljanja vjernika (odlukom Stožera od 19. ožujka 2020.)'.

  • +18
Nacionalni stožer civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj