'RADNICI' NAJAVLJUJU

'Protiv Rijeke ulazimo u fajt za Europu'

11.04.2013 u 13:07

Bionic
Reading

Trener Splita Zoran Vulić s puno optimizma očekuje ogled s Rijekom, koji doživljava kao prigodu da njegova momčad uhvati priključak na vrhu ljestvice, priključak s momčadima koje se bore za Europu

Iako su ove godine oba puta pobijedili Rijeku, na Parku mladeži se ne zanose kako će im sutra biti lako. Pogotovo ne trener Zoran Vulić, koji je debitirao na klupi Splita pobjedom na Kantridi.

'Ovo je nešto drugo, nema uveze s ranijim utakmicama. Rijeka je opasna, kvalitetna, dolazi nam s nizom od četiri uzastopne pobjede. Što reći o momčadi kojoj jedan Mato Neratljak sjedi na klupi, u kojoj igraju igrači poput Benka, Kreilacha, Kneževića, Mujanovića, Čuline....', kazao je Zoran Vulić, koji ipak vjeruje u svoju momčad.

'Rijeka je kvalitetna, ali mi smo kvalitetniji od njih. Za nas je ovo vrlo važna utakmica, pobjeda bi nam donijela definitivno priključak gornjem dijelu ljestvice uoči početka prave bitke, fajta za Europu. Pobjeda bi nam značila puno i u psihološkom smislu. Odavno se četiri momčadi nisu borile za mjesto u Europi, što čini hrvatsko prvenstvo vrlo zanimljivim'.

Vuliću se u postavu vraća Henri Belle, koji je zbog ozljede preskočio zadnje dvije utakmice.

'Zdrav sam i spreman za utakmicu, ali ne igram ja nego cijela momčad. Ako mi damo sve od sebe i budemo pravi, onda nema straha. Jer, od početka je pitanje što dajemo mi, ne što daju naši protivnici. Nemamo konstantu, ali vjerujem da ćemo je od sutra imati', kazao je Belle.