NOVI STANAR REMETINCA

Protega u zatvoru, a policija mu pretražila stan

03.01.2010 u 17:57

Bionic
Reading

Josip Protega, bivši predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke i prvoosumnjičeni u USKOK-ovoj akciji Bankomat, u subotu u 22.30 sati postao je novi 'stanar' remetinečkog zatvora, nakon što je u 14.20 sati uhićen pri ulasku u Hrvatsku u pratnji svog odvjetnika Čede Prodanovića na graničnom prijelazu Bregana

'Odlučili smo da zbog međunarodne tjeralice koja je raspisana za njim i nikako mu ne ide u korist skrati svoj odmor i vrati se u Hrvatsku. Našli smo se na pola puta u Sloveniji i zajedno došli na Breganu', komentirao je Prodanović Protegino uhićenje.

Nakon što je uhićen, Protega je prepraćen u Jedinicu za zadržavanje na Sjenjaku, u kojoj obično 'leže' oni koje policija zatekne pijane za upravljačem, a noć na Sjenjaku provelo je i nekoliko menadžera iz afere Podravka dok su čekali ispitivanje. Ipak, Protega nije iskusio 'gostoprimstvo' Sjenjaka, nego je prije isteka zakonskog roka od 24 sata prevezen u Remetinec.

Podsjetimo, USKOK ga sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te za zloporabu položaja i ovlasti, a prema USKOK-ovu nalogu za njim je bila raspisana i međunarodna tjeralica jer se u vrijeme uhićenja spasio odlaskom na još prije uplaćeno skijanje u Austriji.

Doznaje se i kako je prije preprate u Remetinec pretražen jedan od njegovih stanova, a u Remetincu će biti najmanje mjesec dana, koliko mu je odredio sudac istrage.