SELJAČKA BUNA

Prosvjednici popustili? 'Ako dobijemo poziv, idemo na sastanak'

29.11.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Iako su ministrici Mariji Vučković prethodno postavili svojevrsni ultimatum, najavljujući da, ako se ne pojavi u Slavoniji do 17 sati kreću u blokadu željezničkog i cestovnog prometa, čelnici Stožera za obranu hrvatskog sela, koji već danima prosvjeduju na nekoliko punktova u Slavoniji protiv vladinih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge, pokazuju naznake popuštanja

'Sjedit ćemo ovdje negdje do ponoći. Ako stožer bude odlučio da se ide ići ćemo, ako ne bude, nećemo ići. Moramo sjesti gdje treba sjesti, a to je tamo gdje su problemi', rekao je Tomislav Pokrovac, jedan od vođa prosvjeda, u uključenju uživo na RTL televiziji.

Upitan što je onda s ultimatumom koji su postavili ministrici, Pokrovac dodaje: 'To nije bio ultimatum, već samo jedan naš prijedlog da bi se ministrica trebala pojaviti'.

  • +23
Prosvjed svinjogojaca Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Uz njega, izjavu je dao i Milenko Bilić, još jedan poljoprivrednik koji posljednjih dana često govori u medijima. I on je odaslao pomirljive tonove. 'Ako dođe do poziva, sigurno da se trebamo sastati', rekao je za RTL.