stožer za obranu hrvatskog sela

Pokrovac: U Zagreb ne idemo, neka ministrica dođe k nama, jamčim joj sigurnost

29.11.2023 u 14:14

Bionic
Reading

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac pozvao je u srijedu ministricu poljoprivrede Mariju Vučković da dođe u Slavoniju na razgovore, jer oni u Zagreb ne misle ići, a u protivnom će prosvjednici krenuti s novim blokadama

'Mi u Zagreb nećemo ići, ponovio sam više puta. Problemi su ovdje, u Slavoniji, a ne u Zagrebu, pa očekujemo da ministrica dođe u Slavoniju. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje', poručio je Pokrovac u odgovoru na poziv ministrice.

Pozvao je građane da se pridruže prosvjedu koji traje već osmi dan u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje.

  • +9
Prosvjed svinjogojaca Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Tražimo ono najvažnije - dozvolite klanje i prometovanje te prestanak eutanazije zdravih svinja. Zar je to puno ili nerealno? Ako iz Vlade ne shvaćaju o čemu se radi, što imamo više pričati', rekao je Pokrovac.

Prosvjednici traktorima blokiraju državnu cestu D55 kod Županje, a nalaze se i u vukovarsko-srijemskim mjestima Ilača i Vođinci te kod Potnjana u Osječko-baranjskoj županiji.

'Prozvao bih Brlošića da se ne hvata vrućih stvari za koje nije. Poljoprivredna komora ništa nije učinila. Pitao bih ga kako on danas živi. Živi dobro jer je kraj Vlade, Ministarstva. Takav čovjek i takva komora neće opstati. Založit ćemo se da se takva komora ukine jer ona je samo potpora Vladi. Ne želimo da se nama manipulira', kazao je Pokrovac, prenosi N1.

Dodao je i da nije normalno ovo što dolazi iz Ministarstva.

'Mladen Pavić ima dobru kuhinju u kojoj ima puno špijuna pa ih šalje po punktovima. Vi, gospodine Paviću, bit ćete prvi koji će završiti u najskupljem hotelu u Hrvatskoj, obećavam vam da ćete platiti za sve zlo koje ste nanijeli seljacima svojim špijunima, klevetanjima - ovo vam neće proći. Ne znate ni sami što pokušavate. Na vama je to, ali obraza nemate', poručio je Pokrovac.

Vođa prosvjeda je ministrici poručio da se nema čega bojati: 'Ako se ministrica misli tako ponašati i ako odbija doći ovdje, što bismo trebali reći? S obzirom na to da se ministrica boji, mogu jamčiti njezinu sigurnost. Na sastanku želimo pet, šest ljudi odavde, ne treba nam kokošinjac po pitanju komora. Mi znamo naše probleme i što napraviti. Dozvolite klanje i prometovanje zdravih svinja i ukinimo kategorizaciju jer mi jedini to imamo.'

'Idući koraci su širenje prosvjeda, novi punktovi. Ovo je opstanak svih nas. Ovo nije hir, radi se o opstanku, nacionalnoj sigurnosti. Ako to ne shvaća nitko iz Vlade, nemamo o čemu više pričati. Dođite pod hitno, do 17 sati, a ako ne dođete, mi više nećemo odgovarati ni za što, idemo dalje, drugog izbora nemamo', poručio je Pokrovac u ime prosvjednika.