OSTALO SVE NA TRI

Propao pokušaj uvođenja novih zona parkiranja

03.07.2014 u 16:49

Bionic
Reading

Ništa od uvođenja plave i ljubičaste zone za parkiranje. Sukus je to rasprave u Skupštini Grada Zagreba koja je većinom glasova odbila usvojiti Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja kako ju je predložio gradonačelnik Milan Bandić

Zastupnici su procijenili da im kroz Odluku gradonačelnik na mala vrata pokušava progurati uvođenje dviju novih parkirnih zona, čime bi se naplata parkiranja uvela u cijelom gradu, iako je potpredsjednica Skupštine Jelena Pavičić Vukičević zdušno branila Bandićev prijedlog, tvrdeći da se 'samo želi uvesti red i omogućiti građanima da odluče žele li uvesti u svoj dio grada naplatu parkinga'. No zastupnici su prijedlog odbacili pa tako ostaje zabilježiti da je nova naplata parkinga uvedena prije mjesec dana tek u dijelu Trnja.

Građane se tamo, podsjetimo, nije ništa pitalo. Odnosno, pitalo se Mjesni odbor od kojeg je u petak zatraženo da se do ponedjeljka očituje o odluci koja je već bila napisana. Unatoč tome što Trnjani, odnosno stanovnici Kruga, nisu bili za naplatu, ona je uvedena. Ta odluka nije morala proći Skupštinu jer se radilo o proširenju postojeće treće zone, a ne uvođenju nove.