SLIJEDE KAZNE

Pronađeni 'Demoni' koji su bacali baklje

06.04.2012 u 12:51

Bionic
Reading

Istarska policija je utvrdila identitet dvojice pripadnika navijačke skupine Demoni, koji su na utakmici NK Istre i Rijeke bacali baklje

Podsjetimo, utakmica 24. kola MAXtv Prve lige igrala se u nedjelju na gradskom stadionu Aldo Drosina u Puli. Nakon što su pripadnici navijačke skupine Armada u 60. minuti ubacili na teren pirotehnička sredstva, utakmica je bila privremeno zaustavljena.

Potom su u 71. minuti pripadnici Demona također na teren ubacili pirotehnička sredstva, zbog čega je sudac prekinuo utakmicu.

'Utvrđeno kako se radi o dvojici Puljana u dobi od 22 godine', priopćila je PU istarska, dodajući da protiv oba mladića slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Puli, a izrečena im je i mjera opreza zabrane posjećivanja svih stadiona na kojima igra NK Istra 1961 i hrvatska nogometna reprezentacija u trajanju od 8 dana, odnosno do 12. travnja.

Podsjetimo, oba nogometna kluba su zbog bakljade koju su priredili navijači Demona i Armade disciplinski kažnjena s 50.000 kuna, a utakmica će se ponovno igrati 11. travnja.

Kako kažu u Policijskoj upravi istarskoj, u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, poduzimaju daljnje radnje kako bi se utvrdio identitet i preostalih navijača koji su za vrijeme nogometne utakmice u Puli bacali baklje na teren.

Prekinuta utakmica