prvi dani kolovoza

Promjena vremena je stigla, Vakula: Neće biti kratkotrajna kako je prije djelovala

03.08.2020 u 06:28

Bionic
Reading

Već danima najavljivana promjena vremena sve je bliža. A na žalost mnogih, i neće biti samo kratkotrajna kako je prije djelovala, najavljuje meteorolog Zoran Vakula

Jamačno će mnogima, osobito u unutrašnjosti, dobro doći osvježenje od utorka, ali ne i od ponedjeljka navečer do četvrtka poslijepodne opet česta kiša, povremeno i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom, na Jadranu i pijavice..., kaže Zoran Vakula za HRT.

  • +11
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

No, prije svega toga, u ponedjeljak će još u većini Hrvatske biti suho, pa i barem djelomice sunčano i razmjerno toplo, uglavnom i vruće, u nekim krajevima uz nastavak opasnosti od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, ali tijekom dana i sve nestabilnije, uz mnogima teško podnošljivu sparinu te sve izraženiju južinu...

Hrvatska danas

Postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, pri čemu će pljuskovi biti češći i intenzivniji poslijepodne i navečer.

Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, no prema večeri poneki je pljusak moguć na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša temperatura zraka između 27 i 32 °C, u Dalmaciji i malo viša, prognozira Državni hidrometeorloški zavod.