ljetni radovi

Prometno zagrebačko raskrižje ide u obnovu, pješaci ostaju bez dijela nogostupa

01.06.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Križanje Ozaljske, Nehajske i Okićke ulice na zagrebačkoj Trešnjevci u skoroj budućnosti trebalo bi izgledati drugačije nego danas, a planirana rekonstrukcija ići će nauštrb pješaka

Grad Zagreb prije drugog kruga izbora raspisao je javnu nabavu za rekonstrukciju spomenutog raskrižja procijenjene vrijednosti 720 tisuća kuna. Radovi na jednom od frekventnijih raskrižja na zagrebačkoj Trešnjevci, prema projektu tvrtke GEO-RAD iz Rijeke, predviđaju izgradnju dodatnog traka za desno skretanje iz Nehajske u Ozaljsku.

Kako je navedeno u natječajnoj dokumentaciji, zbog planiranog uređenja u području obuhvata zahvata širina nogostupa sa zapadne strane Nehajske ulice smanjit će se s postojeće širine od 5,45 metara na 3,45 metara, a širina nogostupa s istočne strane smanjit će se s 2,30 metara na 1,60 metara.

Uz to, postojeći metalni stupići s istočne strane Nehajske ulice neće se zadržati. Predviđeno je da radovi traju mjesec dana od uvođenja izvođača radova u posao.

Rok za dostavu ponuda je 21. lipnja. Ne bude li žalbi ili ako nova gradska administracija ne odustane od projekta, rekonstrukcija bi trebala biti gotova do kraja ljeta.