rektor na konzultacijama

Pročelnik Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb objasnio kako je Damir Boras doznao za 'višak' cjepiva

10.02.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras cijepio se protiv koronavirusa. Pročelnik Klinike za stomatologiju Željko Verzak iz zagrebačkog KBC-a kazao je jučer da se rektor sa suprugom našao na stomatološkim konzultacijama u trenutku kada se cijeli odjel cijepio. Nakon procjepljivanja zdravstvenih djelatnika ostale su tri prorijeđene doze koje bi se inače morale baciti

Rektor je cjepivo primio 25. siječnja ove godine, a koronavirus je prebolio u studenom. Željko Verzak s KBC-a Rebro komentirao je aferu cijepljenja rektora Borasa na Zavodu za stomatologiju.

“Ja ne znam kako ste vi uopće došli do informacije da je cijepljen na Zavodu za stomatologiju. Klinika za stomatologiju ne vrši nikakva cijepljenja, mi smo imali taj dan termin i otišli na odjel na kojem se cijepe svi. Svi smo otišli na lokaciju Rebro i cijepili se na odjelu koji cijepi sve”, objasnio je Verzak, dodavši da se rektor cijepio na Rebru. Trenutno se taj odjel nalazi u prostorima Klinike za neurologiju i sve klinike KBC-a idu tamo na cijepljenje. Mi se bavimo zubima, mi ne cijepimo”, rekao je Verzak za N1.

Upitan kako je rektoru ponuđeno da se cijepi, rekao je da je rektor kod njega bio na konzultacijama oko stomatoloških stvari te da su išli na cijepljenje, a da se dio djelatnika Zavoda nije cijepio pa je Boras cijepljen viškom cjepiva.

“Ja sam se čuo s njima i pitao je li moja klinika gotova, rekli su mi da su ostala tri cjepiva, on je to čuo kao i mi i ponudili smo onda rektoru da se cijepi, ako želi. Taj dan bila je na redu samo Klinika za stomatologiju. Radno vrijeme je od 7 do 15 ja sam bio tamo cijelo vrijeme da pratim situaciju. Oni nisu bili na pregledu, došli su kod mene na konzultacije. Konzultacije ne bilježimo kao takve, nije bio dijagnostički postupak, nego su došli da vidimo što treba ili ne treba. Ja sam ih pozvao da došu kod mene, jer sam cijeli dan bio tamo, pa sam iskoristio to što sam tamo da obavim i taj dio posla”, rekao je Verzak o cijepljenju Borasovih.

Nije želio o detaljima konzultacija, kazavši da o tome ne može govoriti, ali da se rektor u tom trenutku našao među ljudima koji su bili određeni za cijepljenje pa je iskoristio činjenicu što su ostale tri doze cjepiva viška.

“Ja sam pitao ima li razloga da se cijepe. Drugo nisam pitao. I ja sam prebolio, pa sam se cijepio. Nisam ulazio u to, nisam ja epidemiolog, pitao sam smatraju li da ima razloga da se cijepe, kad je već takva situacija, da i to ne propadne do jutra, oni su rekli da da i ja nisam dalje ulazio u to”, rekao je Verzak.

Upitan gdje će Borasovi primiti drugu dozu, Verzak je rekao da je to dobro pitanje. “Ja se pitam nakon ovoga hoće li se uopće cijepiti. Nemam odgovor na to. Moramo s upravom sjesti i odrediti”, rekao je Verzak.

Na pitanje smatra li pogreškom što je rektoru i njegovoj supruzi uopće ponudio da se cijepe, Verzak je rekao: “Naravno da smatram da sam pogriješio. Uvijek je put u pakao popločan dobrim namjerama. Postupio sam tako kako sam postupio, da imam ponovno priliku, ne bih sigurno u ovu situaciju doveo nikoga, a najmanje sebe.”