nedavno preboljeli koronu

Rektor Boras i supruga cijepili se na dječjoj stomatologiji da se cjepivo ne baci?

09.02.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras cijepio se protiv koronavirusa 25. siječnja iako je u studenom prebolio ovu bolest

Kako doznaje N1 zagrebački rektor Damir Boras cijepio protiv covida. Cjepivo je primio 25. siječnja ove godine, a u studenom je, podsjetimo, prebolio koronu.

Rektorat se još nije oglasio o ovome, a tportal je potvrdu informacije pokušao dobiti od samog Borasa, no nije se javljao na telefon.

Jutarnji list doznaje kako su se Bors i supruga cijepili na Zavodu za dječju preventivnu stomatologiju KBC-a Zagreb, čiji je pročelnik profesor Stomatološkog fakulteta, Željko Verzak.

Prema onom što je Jutarnji list saznao na KBC-u Zagreb, svaki je šef zavoda ili klinike naručivao količinu cjepiva temeljem prijava svojih zaposlenika za cijepljenje.

U spomenutom Zavodu Verzak je naručio 36 doza a u trenutku početka cijepljenja troje zaposlenika nije došlo pa su kontaktirani telefonom.

Jedan od njih ipak je stigao, a dvoje nije, pa je pročelnik navodno odlučio pozvati Borasa i suprugu da 'cjepivo ne propadne'.

Pokušali su dobiti izjave i Verzaka i Borasa ali bez uspjeha.

Podsjetimo, do sada se cijepljenje u Hrvatskoj provodilo u zdravstvu, domovima za starije i nemoćne, cijepiti su se mogli i saborski zastupnici, suci...Cijepili su se i članovi Vlade no samo oni koji nisu prebolili Covid-19 posljednjih mjeseci.