KORUPCIJA U CRNOJ GORI

Privedeni gradonačelnik Budve i Marovićev brat

24.12.2010 u 11:51

Bionic
Reading

Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i potpredsjednik općine Dragan Marović, brat doskorašnjeg potpredsjednika Vlade Crne Gore Svetozara Marovića, privedeni su jutros u Specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal u Podgorici

Potvrdu te informacije nije bilo moguće dobiti u policiji, navodi Blic pozivajući se na informacije agencije Beta. Kako navode dalje, specijalne snage osiguravaju zgradu Tužiteljstva u centru Podgorice. Prema saznanjima Bete, privođenje Kuljača i Marovića zatražilo je Specijalno tužilaštvo u okviru istrage nezakonitosti u slučaju nelegalne gradnje na rtu Zavala kod Budve.

Tu je istragu kaznenom prijavom inicirala nevladina organizacija (NVO) Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS.
Afera 'Zavala' otvorena je prije nekoliko godina kada su mediji objavili da gradnja 40 ekskluzivnih vila i jednog nebodera na rtu Zavala kod Budve snažno napreduje, ali - bez građevinske dozvole.

Kao jednog od investitora crnogorski mediji spominjali su Svetozara Marovića, tadašnjeg potpredsjednika vlade.
U veljači 2008, budvanska komunalna policija donijela je rešenje o zabrani radova na rtu Zavala. Ruska Miraks grupa, službeni investitor na Zavali, međutim, iako nema građevinsku dozvolu, nastavila je s radovima na vilama.