VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite se za vrućine, temperatura skače do ljetnih 30 stupnjeva

29.05.2018 u 07:13

Bionic
Reading

Sljedećih će dana biti iznadprosječno toplo, te barem djelomice sunčano, osobito na kopnu i nestabilno. Gotovo ljetnu temperaturu uzrokuje dotok topline s juga, a manjak stabilnosti atmosfere posljedica je pak pritjecanja vlage. Osim zraka, i more se već ugrijalo na vrijednosti prikladne pravom ljetu - temperatura je već ponedje i 24, 25 °C, donosi prognoza HRT-a

U utorak će biti pretežno sunčano, ponegdje i vruće, ali su najavljeni i pljuskovi.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će većinom sunčano i vruće s temperaturom poslijepodne oko 30 °C. Vjetar slab do umjeren većinom istočni, a vjerojatnost za lokalni pljusak jako je mala, donosi vremenska prognoza HRT-a.

U središnjoj Hrvatskoj raste vjerojatnost za poneki pljusak u poslijepodnevnim satima. Bit će djelomice sunčano, uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura oko 16 °C. Uz dnevni razvoj oblaka i dalje je najveća vjerojatnost mjestimične kiše i grmljavine u gorju i unutrašnjosti Istre.

  • +3
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Po kotlinama ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, a more sjevernog Jadrana mirno do malo valovito. I u Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom suho, a u njezinoj unutrašnjosti poslijepodne je velika vjerojatnost lokalnih pljuskova i grmljavina. Ujutro burin, a danju slab do umjeren maestral, uz najvišu temperaturu zraka oko 28 °C.

More većinom malo valovito. Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a mogućnost za lokalni pljusak postoji u Konavlima. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, poslijepodne zmorac, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura i do 29 °C.

  • +10
Vrućine u Hrvatskoj Izvor: Ostale fotografije / Autor: ostale fotografije

Od srijede bit će i dalje iznadprosječno toplo, mjestimice i vruće, ali i nestabilno.

U nastavku tjedna na Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne je duž obale mala vjerojatnost za koju kap kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u petak će biti vjetrovitije. Na kopnu sljedećih dana nestabilno, a uglavnom u drugom dijelu dana mjestimice jači razvoj oblaka i pljuskovi s grmljavinom, u početku vjerojatniji na zapadu i u unutrašnjosti Dalmacije, zatim i na istoku. Bit će barem djelomice sunčano, ponegdje i uz kratkotrajnu jutarnju maglu.