vremenska prognoza

Pripremite kišobrane, oprez sutra u Dalmaciji!

07.06.2017 u 07:48

Bionic
Reading

U unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Na južnom Jadranu pretežno sunčano, a uz umjeren razvoj oblaka lokalni pljuskovi mogući su osobito u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu i jugo, a navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 23, a na moru od 24 do 27 Celzijevih stupnjeva.

U cijeloj će se Hrvatskoj biometeorološke prilike poboljšavati u odnosu na prethodni dan. Stoga će prevladavati razmjerno povoljni uvjeti za većinu ljudi, kao i za kronične bolesnike kojima će omogućavati poboljšavanje općeg stanja.

Sutra bi trebalo biti sunčano uz malu, u unutrašnjosti povremeno i umjerenu naoblaku.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će uz obalu puhati umjerena i jaka, na udare osobito podno Velebita i olujna bura, od sredine dana u slabljenju, a prema otvorenom moru zapuhat će sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva.