NEVOLJE U ŠIBENIKU

Bura rušila fasade, zatvorila ceste i čupala vodove

18.01.2017 u 11:51

Bionic
Reading

Bura na šibenskom području stvara probleme u opskrbi strujom, a sinoć je jaki vjetar lomio komade fasada kuća u centru grada

Struje, zbog jačine bure koja puše do 60 kilometara na sat, nema od gradske četvrti Meterize do šibenskog mosta gdje je isključen vod. Od sinoć struje nema ni južni Primošten, a od jutros područje Putičana i Tišnjanske Dubrave.

'Ekipe su na terenu i pokušavamo što prije otkloniti kvarove', kazao je Josip Smolić iz šibenske Elektre.


Zbog svoje snage bura je sinoć zatvorila dio Kalelarge u središtu Šibeniku na koju je bacala dijelove starih fasada pa je postavljen i znak upozorenja na opasnost od pada predmeta s visine. Dijelovi fasade padali su i u parkiralištu u bivšoj pekari Krke gdje je oštećen i jedan automobil.

'Gradski parking' je u najmu toga prostora, a vlasnika smo na to već upozorili i oni su poduzeli radnje kako bi sanirali dio. S obzirom na nove probleme poduzeli smo radnje kako bi korisnici parkinga i njihova vozila bila sigurna', rekao je direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Za sav promet i dalje je zatvorena državna cesta Gračac-Knin, a pomorski se promet prema šibenskim otocima za sad odvija prema plovnom redu.