DRAMA U DUGOJ RESI

Prijetio skokom s tridesetometarske dizalice

01.04.2009 u 09:24

Bionic
Reading

Oko devet sati sretno je okončana višesatna drama koja se odvijala u podnožju naselja Roganac. 38-godišnji Tihomir Petrunić sam je sišao s krana 30-metarske dizalice, onako kako se i popeo

Nekoliko sati je odbijao sići, unatoč molbama policije i vatrogasaca te svojih poznanika, šetao je po kranu, izvodio različite egzibicije i poručivao da ne želi skočiti na zračni jastuk koji su vatrogasci pripremili, ali i da neće sići dok ne bude sunca, izvještava Radio Mrežnica.

Tihomir Petrunić

Ništa nije tražio, rekao je da mu nitko ne treba, odbijao molbe da ide na pivo te poručivao: 'Samo danas u vašem gradu - cirkus Colorado'.

Oko devet sati, nakon što je zatražio da se svi udalje, uključujući i novinare, sam je sišao s krana i, kao što su mu obećali, uz pratnju prijatelja i policije, otišao na kavu.

Petrunića, koji po pričanju svojih poznanika povremeno voli zagledati u čašicu, a živi na Riječkoj cesti s majkom, na kranu je prva primijetila susjeda, jutros nešto iza pet sati.

'Vidjela sam ga kad su moji išli na posao i nazvala policiju. Ne znam koliko je on tu bio prije toga', rekla je susjeda.

Odmah po njezinu pozivu došli su policajci, vatrogasci, hitna pomoć, a kao i inače, okupio se i veći broj znatiželjnika.

Zračni jastuk u slučaju da se Petrunić odlučio na skok

Bili su i radnici na čijem se gradilištu Petrunić odlučio popeti na kran, izazivajući strah i kod onih koji su ga samo gledali.

Srećom, sve je završilo bez ikakvih posljedica, iako se u nekoliko navrata činilo da tako neće biti, posebno dok je šetao po žici ili se držao rukama, a mlatio nogama.

Nakon što je sišao s dizalice, odveden je u policijsku postaju, piše Slobodna Dalmacija.

U posljednja dva dana u Dugoj Resi su se dogodila dva samoubojstva. U nedjelju se s mosta u rijeku Mrežnicu bacio 20-godišnji Srećko G. U utorak je 36-godišnji D. B. iz Duge Rese sjeo na prugu te poginuo u naletu vlaka.