DARIO ŠIŠAKOVIĆ

Prije dva dana je gotovo sat vremena urlao na sutkinju, a sada na suđenju nije izdržao niti pola sata

16.01.2020 u 14:04

Bionic
Reading

Nastavljeno je suđenje Dariu Šišakoviću za pokušaj ubojstva Roberta Matanića, kojeg je u dvorištu kaznionice Lepoglava više puta udario utegom u glavu

Nakon manje od pola sata suđenja Dario Šišaković zaradio je dvije opomene te izbacivanje iz sudnice: 'Neka uđe u zapisnik da se okrivljenik podrugljivo smije, pravi grimase a zatim je desnom rukom u zrak podigao palac, stoga se udaljava sa rasprave', izjavila je je predsjednica vijeća Božica Mišak, a donosi 24 sata.

'Učinili ste mi uslugu, kako ne bih morao gledati i slušati vašu pristranost. Sramota ste za hrvatsko pravosuđe', govorio je Šišaković dok su ga pravosudni policajci vezali i s lancima na nogama izvodili iz sudnice.

Dario Šišaković prije dva dana na suđenju je, kako donosi Jutarnji, imao tiradu u trajanju od gotovo sat vremena jer je tražio izuzeće sa suđenja svih varaždinskih sudaca i sudaca porotnika, izuzeće predsjednice sudskog vijeća, državnog odvjetnika i zamjenika, sudaca porotnika. Svi su mu zahtjevi odbijeni.

Nastavak suđenja Dariu Šišakoviću zbog pokušaja ubojstva Izvor: Pixsell / Autor: Mario Naranđa

Dario Šišaković osuđen je na 15 godina zatvorske kazne zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk (38) u zagrebačkoj Sloboštini 2011. godine.

Dario Šišaković (30) je 19. ožujka 2015. godine u kaznionici Lepoglava pokušao ubiti Roberta Matanića, više puta udarivši ga utegom u glavu. Matanić je u zatvoru završio zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Nakon ozljeda koje mu je nanio Šišaković, Matanić ima trajne ozljede mozga i ne može svjedočiti u sudskom postupku protiv Šišakovića, te se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.