POKRENUTA ISTRAGA

Bjegunac iz zatvora i njegov prijatelj osumnjičeni za silovanje maloljetnice

13.07.2016 u 17:21

Bionic
Reading

Bjegunac iz sisačkog zatvora Damir Šišaković i njegov prijatelj, uhićeni 11. srpnja kod Malinske, osumnjičeni su da su, nakon što je jedan od njih na Krku silovao maloljetnicu, doveli žrtvu do bankomata i prijeteći joj oružjem prisilili je da podigne novac i da im ga da, izvijestilo je u srijedu Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Rijeci

Ta dvojica 34-godišnjaka ispitani su u ŽDO-u, Šišaković je vraćen u sisački zatvor, a drugi osumnjičenik zadržan je u istražnome zatvoru u Rijeci te se protiv njih pokreće istraga, navodi ŽDO.

Terete se za kažnjiva djela protupravnog oduzimanja slobode i razbojstva, a jedan od njih, priopćio je ŽDO ne navodeći njegovo ime, i za silovanje, to jest spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnosom.

Damir Šišaković s tim je prijateljem uhićen 11. srpnja na šumskom putu kod Žgombića, blizu Malinske. Iz sisačkog zatvora, gdje je služio jednogodišnju kaznu zbog razbojstva u kladionici, pobjegao je u noći s 9. na 10. srpnja, i to, po neslužbenim informacijama, tako što je klupicom iz ćelije raširio rešetke na prozoru te s njega skočio.