KLONIRANJE SIM KARTICA

Prevario teleoperatora i nabio račun od 340.000 kuna

04.07.2012 u 11:36

Bionic
Reading

340 tisuća kuna šteta je koju je napravio nepoznati počinitelj jednom telekomunikacijskom operatoru sa sjedištem u Zagrebu. Riječ je o iznosu računa telekomunikacijskog prometa koji je napravljen u Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu, a korištenjem kloniranih SIM kartica

Točan broj počinitelja nije poznat, no sigurno je da muškarac koji se predstavio kao djelatnik operatora kako bi se domogao SIM kartice, nije radio na svoju ruku. On je, naime, u ožujku došao u obiteljsku kuću Maruševcu i predstavio se kao službenik tvrtke iz Zagreba.

Ponudio je 51-godišnjoj vlasnici kuće potpisivanje ugovora na njezinu postojeću liniju uz pretplatu. Prilikom sklapanja ugovora uzeo je SIM karticu, te sa iste iščitao ključne podatke koji su kasnije iskorišteni za kreiranje drugih SIM kartica sa istim podacima.

U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja, izvijestila je varaždinska policija kojoj je teleoperator nepoznatog počinitelja prijavio zbog kaznenog djela prijevare.