MILANOVIĆ ODGOVARA

'Presmiješno je da me nazivaju Titovim lutkom'

10.03.2014 u 11:10

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Zoran Milanović na službenom je putovanju u Australiji gdje je u intervjuu za SBS World kazao da se ne obazire na tvrdnje nekih dijelova iseljeničke zajednice da svojom politikom oživljava hrvatsku despotsku prošlost

'Neki ljudi ovdje su me označili kao Titovog lutka, što ne može biti smješnije', kazao je Milanović. Naglasio je da nikad nije provodio komunističku politiku, a što se ne može reći neke njegove političke protivnike. 'Nikad nisam bio član komunističke partije', kazao je Milanović.

Neki članovi hrvatske zajednice u Australiji nisu zadovoljni njegovom politikom i poručili su mu da nije dobrodošao u zavičajne klubove. Milanović je odgovarao i na pitanja o postupku izručenja Dragana Vasiljkovića poznatog i pod imenom Kapetan Dragan kojeg Hrvatska traži zbog zločina tijekom Domovinskog rata.

Milanović za SBS Australia

Zanijekao je da se radi o politički motiviranom procesu. 'Znate da pričamo o stvarnim ubojstvima i netko mora biti odgovoran za počinjena nedjela', kazao je hrvatski premijer. Objasnio je da smo u procesu pristupanja Europskoj uniji prošli iznimno zahtjevan proces prilagodbe posebno u području sudstva i kazao da smatra kako Hrvatska danas može jamčiti pošteno suđenje. U slučaju izručenja Vasiljković će bit prvi australski državljanin izručen stranoj zemlji pod optužbom za ratni zločin.