SUSRET U SPLITU

Premijerka Kosor progovorila na japanskom

JADRANKA KOSOR KIMONO

JADRANKA KOSOR KIMONO

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Jurić

Dogodilo se to prilikom njezina posjeta grupi od 25 malih Japanaca, žrtava potresa i cunamija, koje je Vlada pozvala na dvotjedno ljetovanje u dječje odmaralište Crvenog križa u Splitu

Premijerka je malim Japancima na njihovom jeziku zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u Hrvatskoj. Zauzvrat su dječica premijerki Kosor pripremila pravi mali slet sastavljen od njihovih tradicionalnih pjesama i plesova te joj zapjevala na hrvatskom pjesmicu 'Kad si sretan'.

U posjet mališanima premijerka nije došla praznih ruku. Darovala im je crtane filmove o Profesoru Baltazaru i vrećice lavande. Za ovu prigodu čak je odjenula i tradicionalno japansko ruho, kimono.

Kosor je sa sobom u Split dovela stranačke pouzdanike, ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića, ministra graditeljstva Branka Bačića, ali i vlastitog sina Lovru Škopljanca, velikog prijatelja Japana, koji je u Zemlji Izlazećeg Sunca bio na školovanju.

Nakon susreta s japanskim mališanima, premijerka Kosor je u društvu splitskih HDZ-ovaca Dujomira Marasovića i Ante Sanadera otišla na ručak u obižnji hotel Park. Odbila je odgovarati na novinarska pitanja koja se nisu odnosila na sam događaj kojem je prisustvovala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi