plin za cent

Plenković poručio: O smjenama ne odlučuju partneri nego Vlada

25.09.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak se nalazi u Istri, odakle je komentirao političke aktualnosti

Javnost i dalje najviše zanima što hrvatski premijer namjerava napraviti oko afere 'plin za cent', u kojoj je HEP navodno oštećen za više od 12 milijuna eura. Plenković odbija govoriti o smjenama u HEP-u. Medijima je poručio da je u utorak sastanak vladajuće koalicije, ali da je u domeni Vlade, a ne partnera, odlučivati o smjenama u HEP-u. Kako prenosi N1, premijer je istaknuo da ga šef HEP-a Frane Barbarić ne drži u šaci.

'Ne', kratko i izričito je odgovorio i dodao da treba šire razmišljati i pogledati ulogu HEP-a u paketu mjera. O tome da afera u HEP-u šteti vladajućoj većini, Plenković, kako sam kaže, nije ništa čuo.

'Ne znam tko to kaže, nisam to čuo', rekao je. Na ponovljena pitanja o smjenama ponavlja da će donijeti odluku kada to Vlada bude htjela. Ne boji se da će ostati bez koalicijskih partnera.

  • +24
Andrej Plenković na Danu Istarske županije Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

'Tko vam to govori?' rekao je novinarki koja je postavila pitanje. Premijer je govorio i o paketima mjera, slabljenju inflacije...

'Država je pokazala da svojom snagom omogućuje građanima bolji standard', poručio je šef Vlade. Što se tiče migrantske krize i incidenata koji se događaju na granici s BiH, Plenković kaže da je stvar jasna.

'To se mora rješavati na vanjskoj granici EU-a i Schengena', kaže. Također, navodi da se mora uskladiti vizni režim Srbije i BiH s EU-om. Premijer ističe da krijumčari ljudi zarađuju na tuđoj nesreći i istovremeno predstavljaju ogroman problem za EU.

'Hrvatska nema žicu na granici s BiH niti će je imati. S druge strane žive Hrvati', jasan je.

  • +6
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek