'SLUŽENJE ČOVJEKU'

Premijer čestitao Božić, evo kako su mu građani odgovorili na Facebooku

23.12.2017 u 10:39

Bionic
Reading

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u subotu je uputio božićnu čestitku hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu te istaknuo važnost odgovornog i nesebičnog služenja čovjeku i njegovu dobru.

'Iščekujući kršćanski blagdan mira i zajedništva promišljamo što smo u odlazećoj godini učinili ili propustili učiniti za sve potrebite. Ohrabreni novom snagom i božićnim duhom skromnosti, nesebičnosti i solidarnosti, odgovorno ćemo i nesebično služiti čovjeku i njegovu dobru.

Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, svim hrvatskim građanima, želim da ih božićno vrijeme obiteljskog okupljanja ispuni optimizmom, ljubavlju i povjerenjem', napisao je premijer Plenković u božićnoj čestitki te u ime Vlade RH i svoje osobno ime svima poželio čestit i blagoslovljen Božić.

  • +49
Sva lica Andreja Plenkovića Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čestitka je objavljena i na Facebook stranici Vlade, uz ne baš laskave komentare.

Saša Farkaš tako poručuje vladajućima: 'Vi niste apsolutno ništa učinili u odlazećoj godini osim raseljavanja Hrvata'.  

Dalibor Strangar: 'Niste ništa napravili a vama gospodo vlado ne želim čestit Božić jer ga niste zaslužili'.

Denis Kolomb: 'Super mi je ova rečenica 'Ohrabreni novom snagom i božićnim duhom skromnosti, nesebičnosti i solidarnosti, odgovorno ćemo i nesebično služiti čovjeku i njegovu dobru.' Pogotovu je u duhu novog zakona kojeg nam spremate o zasticenim stanarima😘'

Lidija Đurić: 'Skromnost, nesebičnost i solidarnost, upravo takova je Vlada Hrvatske na čelu sa svojim sveštenstvom, ne zna se tko je skromniji'

Mario Jerković: 'Hahaha kako šamarate ovaj napaćeni narod...'

Ljubica Mihalek: 'I Vama čestitke, a u slijedećoj godini budite svi malo skromniji prema vladajućim, a više dajte potrebitim'

Snježana Lugarić: 'Iduće godine na prvom mjestu će se obratiti Hrvatima u inozemstvu jer će ih još više 'dezertirati''

Robert Kokotović: 'Hvala, ne prihvaćam čestitku....'

  • +8
Izviđači u društvu Gordana Jandrokovića donijeli Betlehemsko svjetlo mira u katedralu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u subotu je uputio božićnu čestitku svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu u kojoj je izrazio nadu da će Božić svima biti poticaj za život u ozračju poštivanja svakoga ljudskog bića, njegovog identiteta i dostojanstva.

'Pred nama je blagdan rođenja Božjeg sina. Dan koji simbolizira početak novog doba, doba ljubavi, nade, mira, pravednosti i milosrđa. Nadam se da će taj dan biti poticaj svima nama da u idućoj godini živimo u ozračju poštivanja svakoga ljudskog bića, njegovog identiteta i dostojanstva. Isto tako, vjerujem da ćemo, usprkos svim izazovima, zajednički graditi našu domovinu kao zemlju društvene, gospodarske i socijalne pravde.

U vjeri i nadi da će nam nadolazeći blagdan donijeti u naše obitelji obilje ljubavi, mira i radosti te ojačati u nama osjećaj zajedništva, svim hrvatskim građanima u domovini i u iseljeništvu, u ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2018. godinu', napisao je Jandroković u božićnoj čestitki.