KARAMARKOVA METLA

Predsjedništvo HDZ-a smijenilo Davora Ivu Stiera!

24.01.2014 u 18:04

Bionic
Reading

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici održanoj u petak smijenilo je s mjesta međunarodnog tajnika Davora Ivu Stiera, neslužbeno doznajemo. Smjenom s funkcije međunarodnog tajnika Stier je automatizmom prestao biti član predsjedništva stranke. Iz HDZ-a objašnjavaju da je promjena na mjestu međunarodnog tajnika HDZ-a obavljena u dogovoru sa Stierom

Novi međunarodni tajnik HDZ-a je Miro Kovač, nekadašnji šef diplomatskog protokola u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u vrijeme vlade Ive Sanadera. Donedavno je bio i veleposlanik Hrvatske u Berlinu. Odluka nije neočekivana jer se već neko vrijeme špekuliralo kako Stier neće biti ponovno kandidiran za zastupnika u Europskom parlamentu.

On će mandat u Bruxellesu i Strasbourgu odraditi do kraja, a svoje mjesto će najvjerojatnije ustupiti kandidatkinji koalicijskog partnera HSS-a, Marijani Petir. Tako bi se u vrhu liste HDZ-a za europske izbore trebali naći Andrej Plenković, Dubravka Šuica i Ivana Maletić plus Ruža Tomašić i spomenuta Petir od koalicijskih partnera.

Stier je u nemilost Tomislava Karamarka pao nakon što je blisko surađivao sa SDP-om u politici prema BiH i očito se nije uklapao u koncepciju predsjednika. Karamarko mu očito nikad nije oprostio što je glasovao protiv izbacivanja Jadranke Kosor iz stranke. Nakon što mu istekne mandat u Europskom parlamentu vjerojatno će se vratiti u Sabor.