SAstanak u sočiju

Predsjednica se danas sastaje s Putinom

18.10.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas se u Sočiju sastaje s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Sastanak je važan jer se nastoje obnoviti odnosi s ovom važnom državom koji su godinama bili zapušteni

S predsjednicom je u Rusiju otputovalo oko 150 hrvatskih gospodarstvenika, ali i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Vladimir Putin dočekat će je u crnomorskoj rezidenciji Bočarov ručej, u kojoj ugošćuje značajne goste. Posljednji hrvatski predsjednik koji je službeno bio u posjetu Rusiji bio je Stjepan Mesić 2009. godine Pretpostavlja se da će neke od tema razgovora biti i Agrokor, borba protiv međunarodnog terorizma, BiH....

Drugog dana službenog posjeta, u četvrtak 19. listopada, predsjednica Grabar Kitarović u Moskvi će održati odvojene radne sastanke s predsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom, predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvijenko te patrijarhom moskovskim i cijele Rusije Kirilom.

Istog dana u Moskvi će se održati Rusko-hrvatski gospodarski forum, na kojem će se hrvatska predsjednica obratiti gospodarstvenicima.

  • +4
Vladimir Putin na kiši Izvor: Reuters / Autor: SERGEI KARPUKHIN

Na sveučilištu G. V. Plehanov u Moskvi predsjednica Grabar Kitarović primit će počasni doktorat Ruskog ekonomskog sveučilišta G. V. Plehanov te održati predavanje u petak 20. listopada. Službeni posjet Ruskoj Federaciji hrvatska predsjednica završit će istog dana u Sankt Peterburgu susretom s guvernerom Georgijem Poltavčenkom.

Spomenimo još da se uoči odlaska predsjednice u Rusiju diglo mnogo prašine jer su neki mediji pisali da premijer Andrej Plenković sabotira sastanak, što je on odlučno odbacio.

Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX