zaobilaznica kod đurđevca

Poznati detalji teške prometne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule, a šest ozlijeđeno

29.09.2019 u 13:08

Bionic
Reading

U frontalnom sudaru na zaobilaznoj cesti prema Đurđevcu dvije su osobe poginule, a šest ih je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu. Jedna osoba kolima hitne pomoći odvezena je u virovitičku bolnicu, a petoro u koprivničku opću bolnicu, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka

'Pacijent koji je u neposredno životno ugrožen ima ozljede glave i mozga, a druge dvije osobe imaju ozljede kralježnice. Najlakše ozlijeđena osoba, maloljetna je i puštena kući. Ima povrede nosne kosti, ali svi su dosta natučeni, izjavio je liječnik bolnice u Koprivnici Igor Klinar za HRT.

Dežurni anesteziolog u Općoj bolnici Vitovitica Damir Lovčanin kazao je kako je kod njih zaprimljen pacjent koj je po protokolu za politraumu obrađen na Hitnom prijemu. Pacijent je trenutno "hemodiamski stabilan, respiracijski suficijentan sa višestrukim povredama kostiju lica".

Do frontalnog sudara je došlo kad je vozač Audija varaždinskih tablica u zavoju prešao u suprotni trak iz kojega je u tom trenutku nailazio Passat. Poginula su dva mladića koji su bili u Audiju, a dvojica njihovih suputnika su teško ozlijeđeni. Jedan je na Odjelu intenzivne njege s ozljedama opasnim po život.

U Passatu je bila četveročlana obitelj iz Starigrada. Teško su ozlijeđeni 47-godišnja žena, 50-godišnji vozač i 19-godišnjakinja. Maloljetna djevojčica (14) otpuštena je iz koprivničke Opće bolnice na kućnu njegu, potvrdila je policija za Jutarnji list.