IZGORJELA VIKENDICA

Požar na Braču pod kontrolom, oprez zbog jakog vjetra

Bionic
Reading

Vatrogasci su navečer uspjeli staviti pod kontrolu požar koji je u poslijepodnevnim satima izbio na Braču. Vatra više ne prijeti kućama, ali vatrogasci su i dalje na oprezu zbog jakog vjetra koji svakog trenutka opet može razbuktati požar, javlja Dalmacijanews.com

Vatrogasci u šibenskoj i splitskoj županiji i danas imaju pune ruke posla - desetak minuta nakon nove dojave požara otvorenog prostora na području Konjevrata, gdje su u gašenju, osim lokalnih vatrogasnih snaga, sudjelovala i dva kanadera, koja su u međuvremenu povučena s požarišta, stiglao je i poziv s Brača.
 
Požar na području Vele Farske uvale na otoku Braču gasi oko 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz 24 vatrogasne postrojbe. Pomoć su im zraka pružala dva kanadera i 2 helikoptera, no oni su oko 20.30 napustile požarište. Jedna vikendica u potpunosti je izgorjela, a dvije su nagorjele, objavila je PU splitsko-dalmatinska

Vatra je vrlo brzo došla nadomak vikendica iz popularne turističke vale, javlja Slobodna Dalmacija

'Situacija je ozbiljna, fronta je velika, idemo u obranu prvih kuća. Gašenje nam otežava veliki oblak dima, nemirno more. Požar se, prema prvim spoznajama s terena širi prema Nerežišću i Milni. Scenarij je gotovo nalik na prošlogodišnji kada je zapad Brača zahvatio katastrofalan, više dnevni požar. Čekamo pojačanje s kopna', informacije su koje su Slobodnoj oko 16.30 sati dali brački vatrogasci s prvih linija obrane.

Požar je, saznaje Slobodna, prilično uspaničio turiste iz vale, koji su s obližnjih plaža pohitali prema kućama. Zbog zaštite ljudskih života promptno je reagirala i policija koja je brzo nakon izbivanja požara za sva vozila, osim vatrogasnih, zatvorila dionicu ceste zapadno od Bola prema Murvici, te u nastavku Veloj Farskoj.