kina

Povratnici iz Wuhana negativni na koronavirus

14.04.2020 u 12:49

Bionic
Reading

Gradske vlasti u Pekingu rekle su u utorak da su testirale 1056 ljudi koji su stigli iz Wuhana nakon što je završena karantena 8. travnja te da su svi negativno testirani na koronavirus

Gao Xiaojun, glasnogovornik pekinške gradske zdravstvene komisije, rekao je na konferenciji za novinare da rezultati pokazuju da su povratnici iz Wuhana - prvotnog epicentra zaraze - "općenito sigurni".

Kina pojačava pregled putnika iz inozemstva i granične kontrole nakon što je zabilježen rekordan broj uvezenih slučajeva zaraze koronavirusom koji je udvostručio dnevni broj novozaraženih.

'Rizik uvezenih slučajeva dramatično raste', upozorio je u nedjelju Wen Guohui, gradonačelnik Guangzhoua, grada na jugu Kine.

Guangzhou provodi mjere protiv zaraze nad svima koji uđu u grad iz druge države, neovisno o nacionalnosti, rasi ili spolu, rekao je vanjskopolitički dužnosnik Lio Baochun.

Čak je i Wuhan, grad u kojem je epidemija izbila i koji je ovaj mjesec izašao iz karantene, ranjiv na uvezenu zarazu, kazao je kineski medicinski savjetnik Zhong Nanshan.