ukupno 19 slučajeva

Prva izliječena osoba od Covida-19 u Brodsko-posavskoj županiji

14.04.2020 u 11:52

Bionic
Reading

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa i to već četvrti uzastopni dan, a potvrđen je i prvi slučaj ozdravljenja osobe koja je bila zaražena, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite

Pacijent koji je proglašen zdravim u dva uzastopna testiranja bio je negativan na koronavirus. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva od čega je 17 aktivnih te po jedna izliječena osoba i jedna umrla osoba.

U karanteni su do sada bile ukupno smještene 24 osobe u samoizolaciju, od čega je 11 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutno u karanteni nalazi 13 osoba.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana Županijski Stožer civilne zaštite isporučit će određene količine zaštitne opreme (zaštitne maske i rukavice) domovima za stare i nemoćne te drugim pružateljima socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, naveo je predsjednik županijskog Stožera CZ Stjepan Bošnjaković.

Radno vrijeme trgovina kojima je dopušten rad od danas je ponovo od 8 do 17 sati, dok je radno vrijeme tržnica dopušteno od 8 do 13 sati.

Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.