odluka slijedi

Povjerenstvo za sukob interesa motri situaciju oko Mercedesa u dvorištu ministrice Žalac

20.03.2019 u 13:05

Bionic
Reading

Nakon što je Jutarnji list pokrenuo priču o skupocjenom Mercedesu u dvorištu ministrice Gabrijele Žalac, za koji ona tvrdi da su ga unajmili njezini roditelji, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je za tportal kako će se pozabaviti ovim informacijama

'Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotrit će ima li u objavljenim informacijama elemenata koji upućuju na moguću povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa ili načela obnašanja javnih dužnosti na radnom sastanku koji će se održati početkom sljedećeg tjedna', kažu nam.

Većina članova Povjerenstva, pa i šefica Povjerenstva Nataša Novaković, trenutno je na službenom putu.

Podsjetimo, automobil marke Mercedes E klase unazad nekoliko dana viđen je u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac u Vinkovcima.

  • +5
Gabrijela Žalac daje izjavu o Mercedesu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Automobil je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu poznatog šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, u čijem se hotelu Olympia Sky u Vodicama često okupljaju HDZ-ovci. Na otvorenju tog hotela 2017., uz mnoštvo najviših HDZ-ovih dužnosnika, bila je i ministrica Žalac.

Ona je pak sama u konfuznoj izjavi u srijedu novinarima tvrdila da je to automobil njezinih roditelja, pa je potom rekla da je ipak u najmu, ali da će ga oni vjerojatno kupiti.