socijaldemokrati

Nataša Novaković: Korupcija je u temeljima našeg društva

05.04.2024 u 13:08

Bionic
Reading

Socijaldemokrati su u petak u Sisku predstavljali svoj izborni program, kao i prvu na listi za VII. izbornu jedinicu Natašu Novaković, autoricu antikorupcijskog programa saveza "Naša Hrvatska" koja je istaknula problem korupcije u državi kao temeljni koji se mora riješiti

“Korupcija je zapravo u svim temeljima našega društva. Kad god pogledate vijesti i otvorite novine vidite nove koruptivne afere. Kako bismo imali dovoljno novaca i za mirovine i zdravstveni sustav i reforme, ono što prvo moramo riješiti je problem korupcije. Odlučno i brzo“, rekla je Novaković. Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović istaknuo je da Hrvatska treba "temeljitu rekonstrukciju" jer zbog načina na koji se njome upravlja zadnjih 30 godina građani žive daleko ispod svojih mogućnosti.

"Naša zemlja ima sjajne ljude koji mogu rješavati probleme i niskih plaća i niskih mirovina, koji mogu pomoći da se zaustavi ovaj egzodus najmlađih, najpotentnijih, najboljih ljudi iz Hrvatske. Mi, Socijaldemokrati u tom smislu ne nudimo prazne ni teške riječi, već ozbiljnost, dostojanstvo i odgovornost. To je naša središnja misija i poruka u ovoj kampanji“, rekao je Vidović.

Socijaldemokrati i Nataša Novaković Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Socijaldemokrati

Pozvao je građane Siska da izaberu one kojima vjeruju, koji su se dokazali i profesionalnim karijerama i koji svojim radom doista žele raditi u korist običnih vrijednih koji svakodnevno žive svoju muku preživljavanja, što se naročito odnosi na starije osobe.

"Mirovine možemo povećati, i to odmah, na prvom proračunu za 30 posto, to mogu jamčiti jer sam to već jednom u životu napravio", dodao je Vidović. Istaknuo je da je, kada je bio ministar rada i socijalne skrbi, zatekao 220.000 djece koje su imale pravo na dječji doplatak te da ga je na kraju njegovog mandata primalo 620.000 djece.