PODRHTAVANJE TLA

Potresi uznemirili građane Knina i Jastrebarskog

10.04.2009 u 09:18

Bionic
Reading

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su danas u 8 sati i 19 minuta umjeren potres s epicentrom 30-ak kilometara sjever-sjeveroistočno od Knina na području BiH. U 7 sati i 32 minute zabilježen je i slab potres s epicentrom u blizini Jastrebarskog

ZAGREB - Magnituda jutrošnjeg potresa u BiH iznosila je 2,9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem kninskom području, priopćeno je iz Seizmološke službe RH.

Magnituda potresa kod Jastrebarskog iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, priopćeno je iz Seizmološke službe RH.

Potres se osjetio u Jastrebarskom i užoj okolici, a mnogi građani uznemirili su se iako, s obzirom na jačinu, potres nije mogao prouzročiti ni materijalnu štetu.

Jučer u 17 sati i 7 minuta zabilježen je umjeren potres s epicentrom 30-ak kilometara istočno - sjeveroistočno od Knina na području BiH. Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Potres se osjetio u Kninu i okolici.